Здравейте колеги, случайно намерих темата и реших да я посъживя малко, тъй като и на мен ми предстои подобна интервенция. Колата пак е 156 2.0ТС 155 коня и проблема е такъв отново, че ми гори на 1000 км. около 1,5 л. което си е супер много. Преди няколко месеца и смених клапаните, гумички напсаване всичко както си му е реда, нови гарнитури и т.н. и ефекта е нулев. Останах с впечатлението, че проблема е в сегментите. Мисля сега и се реших, другия месец да и правя основен ремонт. Надявам се 1500 лв. приблизително да отидат и да ми стигнат. Та вие като по-вещи какво ще ме съветвате? Решил съм го, не ми се сменя тази кола тъй като 7 години е в мен и ми е била все така вярна и никога не ме е оставяла на път, а и ми е късметлийска, а също и не ми се минава на дизел. След като и оправя двигателя, мисля да и сложа газов инжекцион от другата ми кола с която катастрофирах на скоро. Дано да станат нещата както съм ги планувал, но съм решил да действам, какво ще кажете? Какви пари да наглася и може ли някой да ми препоръча наистина добър майстор в област Велико Търново да се впусна в това приключение и аз, че си я обичам тази кола и искам да си я направя за себе си.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Основен ремонт на 2.0 TS
Collapse
X
-
Правил съм основен на 3 туинспарка и 3-те пак горяха масло. Други двг, които съм правил не горят грам. Лошото е, че някой като набие 2000лв в ремонти най-често ти спестява тази информация, гледа да се оттърве и т.н. Разходът ще падне, но няма да е 0. За мен не си струва усилието, но всичко е относително. Не бих си купил туинспарк никаква Алфа, дори да е на 50хил км нагледал съм се на туинспаркове.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Еха, при положение че си сменил повечето неща от главата надолу, и за тия сегменти само ще трябва да се смени отгоре гарнитурата на главата, а отдолу като се маха картера ще е желателно да се сменят биелни и основни лагери, за тия 1500 лв дето си обявил, много хора биха се навили да дойдат на място, да ти вземат колата, да я направят, че и да ти я върнат....ся верно че всеки гледа нещата от своята камбанария и моята гледна точка може да е друга......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Преди осем години Сашо-лисан ми направи ремонта. Сегменти, биелни лагери, шлайф.... Взе ми 500 за труд и си я карах до оня ден безпроблемно. Хапваше си пак, ама съвсем нормално за ТС2000. Около кило отиваше от смяна до смяна... И така около 50к км. Докато не блокира двигателя и отиде за части.....
Мн ме е яд, харесвах си алфонсо, пък той ме зарязаsigpic156 SW 2001 бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеЕха, при положение че си сменил повечето неща от главата надолу, и за тия сегменти само ще трябва да се смени отгоре гарнитурата на главата, а отдолу като се маха картера ще е желателно да се сменят биелни и основни лагери, за тия 1500 лв дето си обявил, много хора биха се навили да дойдат на място, да ти вземат колата, да я направят, че и да ти я върнат....ся верно че всеки гледа нещата от своята камбанария и моята гледна точка може да е друга......Last edited by grenlould; d.m.y г., 16:03.
Comment
-
Сепаратора чистен ли е? http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=75313Last edited by Георги Живков; d.m.y г., 19:46.
Comment
-
Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщениеПреди осем години Сашо-лисан ми направи ремонта. Сегменти, биелни лагери, шлайф.... Взе ми 500 за труд и си я карах до оня ден безпроблемно. Хапваше си пак, ама съвсем нормално за ТС2000. Около кило отиваше от смяна до смяна... И така около 50к км. Докато не блокира двигателя и отиде за части.....
Мн ме е яд, харесвах си алфонсо, пък той ме зарязаTHERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related
Comment
-
Никакви нишани. Няма 1000км.преди това и направих обслужване. Ангр.ремък, ролки,обтегачи, пистов ремък с всичко около него. Единствено водна помпа не смених, щото същото упражнение го бях направил преди 50к км.
Винаги селения съм и наливал 5х40 и 10х40.
Карах си в една тясна уличка с 20тина км/ч, когато угасна и заби муцуна. Завъртях стартера и чух как буксува ремъка. Двигателя изобщо не реагира. Веднага ми светна какво се е случило.
В сервиза го потвърдиха.
И така, сбогом.....sigpic156 SW 2001 бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от S_BANKOV Покажи съобщениеПишеш че са сменили биели и лагери а са оставили старите сегменти? правилно ли съм го прочил?
Comment
Comment